Google +1

Szavazzon az oldalra!

Köszönjük!

Poz
Versenyző
Csapat
Pont
01
KishalmiDavid
Force India
352
02
JagerTibii
Force India
290
03
SzilagyiIstvan
Marussia
244
04
KianekChristopher
Mercedes
178
05
MatyiAndras
Sauber
149
06
KovacsLaci
Ferrari
143
07
OvadMarton
Lotus
139
08
KissVili
Red Bull
127
09
KalocsaiDavid
Toro Rosso
114
10
KatonaRichard
Williams
85
11
HollarMarton
Lotus
71
12
PentekDani
McLaren
69
13
BaloghAlexander
Sauber
67
14
LippaiLaci
Ferrari
63
15
LanczSandor
Marussia
52
16
ForgoLajos
Mercedes
46
17
PankotaiBence
Red Bull
43
18
CzottnerJani
Caterham
21
19
HermanBalint
McLaren
20
20
KornelyDavid
Caterham
14
21
FazekJanos
Williams
6
22
OrbanPeter
McLaren
3
Poz
Csapat
Pont
01
FORCEINDIA
642
02
MARUSSIA
296
03
MERCEDES
224
04
SAUBER
216
05
LOTUS
210
06
FERRARI
206
07
REDBULL
170
08
TOROROSSO
114
09
MCLAREN
92
10
WILLIAMS
91
11
CATERHAM
35
Szervernév: A-LIGA.HU
Slot: 22 darab
IP cím: 89.134.61.56:34319
Jelszó: Lépj be!
Hotlaps
LiveView
WebView
Belga Nagydíj - Verseny
SZL 2011-11-20 21:08:42



Sevy hatalmas csatában megnyerte a Belga Nagydíjat. Legnagyobb ellenfele Ferike volt az utolsó körökben, aki a mezőny végéről verekedte fel magát. A dobogó hamradik fokára a szintén szépen egyre fejjebb  kerülő Koko állhatott fel.  A pole pozícióból induló Tibike eggyel több boxkiállása miatt végül a 4. helyen futott be. Részletek...

 







<<< Vissza



Kapcsolódó esemény: Belga Nagydíj | Megjelenítve: 1259 | Hozzászólás: 15 db

Nyilatkozatok

PentekPeti - Force India F1 Team - 2011-11-20 23:43

A futam egyenlő volt a katasztrofával szépen eljöttem aztán látom,hogy többen a bukotérbe vannak meg persze a pályán én meg beletapostam a fékbe éphogy megáltam talán.Aztán elindulok beérek az egyenesbe és jön mögöttem nagyon az egyik ferka (azt hiszem ferike)levédem a belsőt mindegy mindegy alapon errre szerintem túl rövid féktávot vett és kisodrodott,és visszajövetelnél ugy oldalba vágott,hogy bal első felfügesztésemnek egyből annyi.Ez nagyszerű hisz megint a baloldal sérült.Megyek tovább és a következő körbe ugyanez bejön mellé musti és ő is kicsuszik ugyan abba a kanyarba és ő telibe talál,de ugy az autonak annyi kb 40% lett az autom.Felfügesztés,szárny minden szinte sérült.ezzel elszált a versenyem.Szinte 295-300végsebességel sokat nem értem SPAn.Így azhiszem ez a 9.hely egyfajta bravur is lehet,hogy egyáltalán végigmentem.Egyszerüen én ezt nem értem hogyha egyszer valaki kicsuszik és visszajön akkor mért kell a másik elé rántani az autot.Nem azzal van bajom,hogy kijön hanem ,ha kicsuszik egyszer mondjuk a bal oldalon akkor mért rántja a jobb oldalon jövő elé az autot.Szerintem van egy olyan szabály ,ha kicsuszol a pályárol akkor ovatosan kell visszatérní na mindegy.BT majd ugyis eldönti.Én ugy érzem egy jo versenyt futhattam volna de így elintéznek.Én tényleg ezt nem értem.Köszönöm.

KovecsesRoli - HRT F1 Team - 2011-11-21 19:22

Üdv! Ezen a futamon is a célbaérés volt a cél, és hogy ne okozzak semmi problémát. Mindekttő sikerült, igaz a 10. hely is elérhető lett volna, de a végén a gumik már nem voltak jó állapotban és elég sokat csúszkáltam. Összességében sok tapasztalatot szereztem ismét, már várom a hétvégét, ahol már a pontszerzés lesz a cél. A dobogósoknak gratulálok, és köszönöm hogy veletek versenyezhettem!

CzottnerJani - Lotus Renault GP - 2011-11-21 19:00


Az egyes kagyarban későn fékeztem,telibevágtam Intert.Utóbb kiderült megakadt neki a kép.Szinte már állt mikor nekimentem.De nem mentség a hibámra!Kár mert lehet,hogy jó versenyem lhetett volna,Hát még neki!Mégegyszer bocsi Inter!Gratula mindenkinek!

SzamekAlex - Lotus Renault GP - 2011-11-20 21:34

Nagyon másnapos voltam:D  nem tudom h tudtam ennyire rákockulni a dologra, de a futam nagyszerű volt! A rajtnál majdnem megállt bennem az ütő amikor valaki berobbant az elejére és kilökte Kimit...elfordultam harmadiként és bementem optimus szélárnyékába de neki gyorsabb volt a végsebessége...aztán a teknikás résznél pontosabban sikerült venni a kanyarokat és körbeautóztam ami nagyon jól esett  :D:D ez mint az első körbe történt, aztán utána Tibikét üldöztem de nagyon jól vezetett és nem hibázott nem úgy mint én...2 mp előnye volt a boxkiállás előtt, de én hamarabb kijöttem és friss gumikkal adtam neki 5 mp-t. Így aztán csak arra koncentráltam hogy behozzam elsőnek a Renaultot. Ferike mindig jobban spórol a gumikkal ez már kiderült korábbi futamokon is és ez egy nagyon nagy fegyvere..utol is ért meg is előzött de aztán hibázott és vissza tudtam előzni utána megint rám jött szval volt minden, de a végén én jöttem ki győztesen és ez a lényeg!  Az utolsó körben optimus kicsit amatőr modon engedett el , majdnem baj lett belőle de szerencsére el kerültem a balesetet. GRAT mindenkinek és köszönöm ezt a nagyszerű futamot!! 

jó tesztet Interlagosra!

MustosNorbi - Marussia Virgin Racing - 2011-11-21 10:09

A futam rajtját elég jól elkaptam, habár az első kanyarnál a balesetbe belekeveredtem, mert valaki hátulról meglökött be a tömegbe és nem volt menekülő út. Az első kör végén feljöttem a 4-ik helyre, és jött a Pit-tel történt ominózus esett. Az egyenes végén már előtte voltam és túl rövid féktávott választottam és így sajnos lecsúsztam az ideális ívről és telibbe nyomtam a fékpedált ahogy csak túdtam,de a kocsi csak ment előre és nem szándékosan húztam vissza a kocsit a pályára hanem nem tudtam merre menni. Sajnálos Pit, hogy megtörtént ez az esett,de én valahogy úgy érzem,hogy én csúsztam vissza eléd a pályára és te jöttél belém azért mert nem tudtál más felé menni és sajnálom az esetet.
Nekem is történt ez az a versenyen, mert hamar elkoptak a gumik és a 11, 12-ik körben be kellett mennem a boxba mivel csúszkáltam és ki is pördültem aminek a hatására a 9-ik helyre estem vissza. A kerékcsere után a boxból kijövett megjelent a bal felső sarokban egy olyan jel amit nem láttam még és nem tudtam mit jelent. Kiderült, hogy valamiért boxutcás büntetést kaptam. Az már nem láttam,hogy stop&go vagy áthajtásos. Az utolsó körben amikor le lehetet tölteni a büntetést bementem a boxba és beálltam a csapathoz 9 sec-re majd jöttem kifelé,de a jel nem szünt meg a monitorról így a köv. körben újra bejöttem a boxba,hogy most csak átgurulok,de akkor meg már KIZÁRT!!!! Szóval a 11-ik helyről sikerült kiesnem egy balekságnak és tudatlanságnak köszönhetően, szóval megbünhődtem minden bűnömet tényleg:))!!! BT tagok remélem majd ezt is számításba veszik ha büntetésre kerülne sor!
Ja egy javaslatom lehetne az ilyen kezdőknek mint nekem,hogy a szabálykönybe nem lehetne egy jelzés magyarázatot tenni, hogy leközelebb ne kövessem el újra vagy más...! Lehet benne van csak én nem olvastam el figyelmesen!
Gratula mindenkinek és Pit mégegyszer bocsi, és ha jogos akkor elfogadom a büntetést!

NagyLaci - Marussia Virgin Racing - 2011-11-21 07:45

Az im.-m viszonylag jól sikerűlt,de már sokadjára megtörténik,hogy 1 kör alatt nem tudok kihozni a kocsiból ami benne van,nekem mindig a 3. körre melegednek be a gumik normálisan.A versenyen a rajtom elég jól sikerűlt és láttam,hogy az első kanyarban valami gubanc van ezért szélesebbre vettem a pályát az ütközés elkerülése végett de így is koccoltam valakit kicsit.Aztán a kör végén megtörtént végre eddigi legjobb előzésem,1 ferka és még valaki egymás mellett harcoltak a jobb pozicióért,nem figyelve,hogy szorosan jövök mögöttük és kihasználva a helyzetet egyszerre két autót kifékezve két helyett jöttem feljebb,majd a nehéz autóval nem tudtam normálisan menni így folyamatosan követtem el a hibákat sajnos.

Tibike - Mercedes GP Petronas F1 - 2011-11-21 22:24

Rajtot jól kaptam el és a mögöttem haladó Sevy első kiállásáig 2mp körül mozgott közöttünk a diferencia. Még 5-6 körrel tovább kinntmaradtam, mivel extra lágyakat akartam felrakni, amit fel is raktam. Még ha meg is előz Sevy, esetleg Ferike, pár kör és újra első helyen vagyok, gondoltam. Egy hiba volt a történetben, hogy a boxbajövetelt nem gyakoroltam legalább egyszer el.. Stop&Go-t kaptam, mikor Sevy és Feri közé érkeztem, letöltöttem, volt 20mp különbség. 13-ig ledolgoztam, de már nem volt idő hogy behozzam rajtuk ezt az időt, így nyugisra vettem. Láttam hogy Koko van mögöttem, mondom bevárom és 50-50% lesz ami lesz befutónál. Végül 4. lettem, utólag belegondolva lehet jól jöttek volna azok a pontok a csapatnak dehát mindegy... Ilyen a show-biznisz :D

Optimus - Mercedes GP Petronas F1 - 2011-11-20 22:04

A rajt jól sikerült 2 diként fordultam el,de hát az a 54 kg súly legalább 5-6 km/h val lasabb végsebességet produkált így sevy majdnem element,utána jöttek a kanyarok és a burtál nehéz autóval  lesódródtam minden kanyarba és megelőzött sevy,nem volt nagy szám,nem csoda +54 kg sajna tudtam hogy ez a futam 1 nagy veszzőfutás lesz lehetetlen ilyen súlyal jót menni,így nem volt nagy csoda hogy minenki megtudott előzni, a gumik is elkoptak  a nehéz autó alatt,és hibáztam is 1-2 kisebbet,utolsó körben jöt mögöttem sevy,én maradtam egy helyben erre ő  amatőr módon nem hogy bement volna belülre inkább kiment a fűre a gyógyegér,sebaj nem lett belőle gond.Ahogy futam közben néztem Ferike és Sevy gyorsköreit láttam hogy 5 dizeddel lasabb köröket mentek /kör mint én súly nélkül. 2mp/körrel lassított a súly ezt még 1 Ballai sem tudta volna korigálni ekkorasúllyal.Sajnálom ezt a futamot mert simán a 1-2 ért mehettem volna,de hát ott az a ha,majd a köv szezonban odateszem magam,ez a ló már elment.Grat Tibinek és Kokonak nagyot mentek.

Multi - Scuderia Ferrari Marlboro - 2011-11-21 15:33

Katasztrofális rajt volt. Úgy telibe brékeltek hátulról h éppenhogy sikerült összeszedni az autót. Ezzel kb elemnt a versnyem is. 8. voltam az első kanyar után még úgy is h a csetepaté közepébe löktek szinte de a hosszú egyenes végén az egyik Virgin Iszonyat hosszú féktávot vette elig bírtam kiketülni megforogtam és szinte az utolsó helyről vághatam neki piros jobb első felfüggel és hátsó szárnnyal. Mentem pár kört aztán inkább kihoztam a boxba javításra mintsem kínlódjak vele az volt a cél hogy pontot szerezzek és lehetőleg minnél többet ha már így alakult. Szépet csatáztam Mike-al azt hiszem a lekörözéseknél nálam szépen félreálltak. Sikerült feljönni az 5. helyre ennek is nagyon örülök de lehetett volna sokkal jobb is:)

Ferike - Scuderia Ferrari Marlboro - 2011-11-20 22:23

13. helyről rajtoltam és elég jól jöttem el azt hiszem 6.ként fordultam. Mentem a mezőny után egész jó tempót diktáltam. Közeledtem Optira hamar elmentem mellete hiszem súly volt rajt :D.  Utána előttem már csak Sevyék voltak. Közeledtem hozzájuk tizedről, tizedre :)
2 kiállást terveztem, de elég jól bírták a gumik így váltottam 1-re. Sevy megtudtam közelíteni 2,5 mp-re. De jött a box rá 1 körrel én is. Tibi elég sokáig kint maradt, de elrontotta a boxot kapott egy büntit így már biztos volt a 2. helyem. Aztán a vége fele megelőztem Sevyt az egyenesbe, de 1 körrel később kisodródtam megint dolgozhattam le a hátrányt. Utolsó kör jött volna 7 tizedre voltam tőle azt hiszem megint ugyan ott meglett volna meg kisodrodott, ezt megláttam gyorsan rátapostam a gázra és kifordultam. 2 lettem elégedett vagyok, mert a Mercik előtt végeztem.
Jó volt így vezetni hogy nem volt rajtam +35 kg súly stb...

Grat mindekinek!

KovacsLaci - Vodafone McLaren Mercedes - 2011-11-21 11:38

Ez egy hihetetlen verseny volt a számomra.Azért indultam utolsónak mert tudtam,hogy az első kanyarba balhé lesz és nem akartam részese lenni.Így is lett.(sajnos).
A balhé után kb 6-7. helyen találtam, magam.Fecó elöttem nyomult elötte meg Ördög.Fecónak sikerült elmenni ördög mellett nekem sajnos pár körbe beletelt.Aztán végre sikerült ott hagynom.Utána sok körön keresztűl egyedül kocsikáztam.Elöttem 20sec mögöttem 30-40 sec üresség.A 4. helyről kijöttem boxolni és 4.-re jöttem vissza.A futamból 2kör volt hátra és azt láűttam,hogy Tibike 20secre van tőlem.Ezért kicsit szórakoztam,nem nyomtam neki,visszavettem a motor erőt.Amikor 1 kör volt hátra arra lettem figyelmes,hogy Tibeke kb 10-12 secre van és egyre csak fogy a különbség.Na akkor nekilódultam és a célegyenesnél láttam,hogy Tibike a célvonal elöt áll.Én lettem a 3.-ik.Nagyon örültem neki.
Nem tudom, mi volt Tibivel.Kiofogyott a benya,
Még valamit szeretnék kérni a lekörözött emberektől.Azt vettem észre kb 3X,hogy amikor a lekörözések történnek sajnos,midig a kanyarokba állnak félra az ideális íven.Ezt nem kéne.
Most már szeretnék 1 versenyt megnyerni mert már kijárna szerintem.A Brasilon ezért nem indulhatnak a következő emberek.
Tibike,Optimusz,Kimi,Sevy,Tibike,Ágoston.A többivel majd elbajlódom.:DDD

NeumannGyorgy - Vodafone McLaren Mercedes - 2011-11-20 22:18

Állítólag COTI eltalált a rajtnál!
Amiről sajnos fogalmam sincs, mert mikor elindultunk szuper volt minden, aztán talán Multi volt mellettem balra(fogalmam sincs)....
Közeledve a kanyarhoz, elkezdett csikozni a képernyő! :(
Semmit nem láttam, csak rátapostam a fékre, a következő kép hogy a bukótérben állok!
Soha nem volt még ilyesmi a gépemmel! Remélem ez volt az utolsó is egyben! Egy kört még próbáltam menni de halálra volt itélve az egész dolog!
Idegesít mert jó volt a kocsi! De az mégjobban hogy pont most voltam a 6. helyen, mert így gondolom mások futamát is el...tam! Sajnálom srácok!

A következő futamon a mezőny végéről indulok és ha megint csinálja, nem tudom jövök e egyáltalán versenyre!

Hozzászólások

   
Ferike - 2011-11-20 22:22

13. helyről rajtoltam és elég jól jöttem el azt hiszem 6.ként fordultam. Mentem a mezőny után egész jó tempót diktáltam. Közeledtem Optira hamar elmentem mellete hiszem súly volt rajt :D.  Utána előttem már csak Sevyék voltak. Közeledtem hozzájuk tizedről, tizedre :)
2 kiállást terveztem, de elég jól bírták a gumik így váltottam 1-re. Sevy megtudtam közelíteni 2,5 mp-re. De jött a box rá 1 körrel én is. Tibi elég sokáig kint maradt, de elrontotta a boxot kapott egy büntit így már biztos volt a 2. helyem. Aztán a vége fele megelőztem Sevyt az egyenesbe, de 1 körrel később kisodródtam megint dolgozhattam le a hátrányt. Utolsó kör jött volna 7 tizedre voltam tőle azt hiszem megint ugyan ott meglett volna meg kisodrodott, ezt megláttam gyorsan rátapostam a gázra és kifordultam. 2 lettem elégedett vagyok, mert a Mercik előtt végeztem.
Jó volt így vezetni hogy nem volt rajtam +35 kg súly stb...

Grat mindekinek!

   
SzaboAttila - 2011-11-20 22:41

Jól indultunk és óvatos voltam a kanyar előtt.Erre páff valaki belém aztán még 2X.Na ennyi volt gondoltam.Be a boxba.Gázt neki.Mnetem mentem mendegéltem Mike-val mentünk kicsit aztán Optimus-szal mentem pár kört.Mire  másodjára elmentem neki.Volt rajta is nehezék.Gyerekek ez rohadt nehéz volt ám.Na mind1 lassan megszokom,hogy nem tudok tiszta versenyt futni.Szomorú,mert ez a kedvenc pályám,de nem győzhettem volna akk sem ha nem kapok az elején a seggembe.Mindenkinek grat.Jó felkészülést Brasil-ra.Sziasztok.

   
KovacsLaci - 2011-11-21 11:41

Bocsi de láttam,hogy 2x írtam Tibikét.Ferikét akartam.:DD

A-Liga chat
Közösségi modulok
Partnerek
Kiemelt partnereink:

TeamSpeak szobák
Statisztikák

Regisztrált felhasználók: 798 darab
Előjelentkezett felhasználók: 91 darab

Jelenleg 0 regisztrált felhasználó és 2 vendég böngészi az oldalt.